dinsdag 30 juli 2013

Dennis Gaens -- De eilanders

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =


* website
* npe
* tzum

Afgelopen weekend verscheen het 450ste nummer van Meander, het eerste en oudste digitale poëzietijdschrift (sinds 1995!) van Nederland en Vlaanderen. Ter gelegenheid daarvan is de Meander-redactie deze week gastredacteur van Coster. Ze kozen vijf bekende dichters die in Meander een eerste stap naar een groter publiek gezet hebben. Vandaag als eerste een nog niet eerder gepubliceerd gedicht van Dennis Gaens (uit Meander 326).

De eilanders

Het lag aan de paarden die zij wilde aanraken terwijl ze net te ver weg waren. Het lag aan de tegenwind die in ons hoofd was gaan zitten. Het waren de schapen en de juttersbitter.

Misschien was het dat we erachter kwamen dat we allebei beloftes sparen of hoe hard alles gaat als we elkaar loslaten, misschien dat we langzaam aan de weg naar huis vergaten.

Maar zij ziet die dingen graag los van elkaar, waar ik altijd in alles de samenhang zoek.

Ik was de laatste die van het water wegliep die avond, halverwege stond de paal waar we op de heenweg langs waren gekomen. Heel even dacht ik dat het Lotte was. Ik had daar graag met haar gestaan, door haar haren gestreken, naar het water gekeken en haar beloofd:

“Dit is niet het einde van de wereld.
Dit is het strand.”


Dennis Gaens (1982)

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Abonnees van Laurens Jz. Coster ontvangen iedere dag een gedicht per mail.
Aan- en afmelden: http://high5.nl/minimalist/?l=laurensjzcoster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten